Edebiyat ile Coğrafya Çok Basitti

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS), dün gerçekleştirilmiş olan LYS-3 (Edebiyat ve Coğrafya) ile bitti.

5770225767b0a9694c865ff2

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS), dün gerçekleştirilmiş olan LYS-3 (Edebiyat ve Coğrafya) ile bitti. Uzmanlara göre ise edebiyat soruları önceki senelere göre daha dengeli ve de basitti. Coğrafya testine de harita soruları damgasını vurdu.

Üniversiteye giriş için ikinci aşama olarak uygulanmakta olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) dün gerçekleştirilen LYS-3 (Edebiyat ve Coğrafya) ile bitti. Sınav sonrasında açıklanmış olan soruları değerlendiren uzmanlara göre ise, coğrafya sınavına harita sorularıda damgasını vurdu, edebiyat testi ise çalışmış olan ve derse alaka duyan öğrencilerin yapabileceği bir düzeyde.

Edebiyat sınavında: Müfredat dışında bir soru yok. Önceki senelere göre daha dengeli ve de basit bir sınav oldu, zor soruların sayısında büyük bir azalma var. Sınav genel bir anlamda çalışan, konu hâkimiyeti bulunan öğrencilerin rahat bir şekilde çözebileceği sorulardan oluşmakta. Edebiyat testi içerisinde Türkçe paragraf soruları biraz daha azaltılmış, dil ve de anlatım konularında ise küçük bir çoğalma var. Geçmiş dönemlere göre ise dil bilgisi soruları öğrencilere daha basit geldi. Seçici bir şekilde nitelendireceğimiz beş tane soru var. Ancak dikkatli bir şekilde okuyan adayların doğru cevap verebilecekleri nitelikte. Yorumun yanı sıra direkt bilgiye dayalı sorular da yer almaktaydı.

Coğrafya-1 sınavında: Sorular çok net ve de müfredata uygun. Geçen senelere göre biraz daha bilgi ağırlıklı, yorum ve de paragrafın daha az bir durumda olduğu, ayrıntılı harita bilgileri gerektiren sorular yer almakta. Özellikle Türkiye ve de Dünya haritası üstünde taralı bölgeler verilerek bunların özellikleriyle alakalı sorular ağırlıkta idi. Bunları doğru bir şekilde cevaplayabilmek için adayların Dünya ve de Türkiye haritasını iyi bir şekilde bilmesi gerekiyor. Lakin bu alanda eksiklikleri bulunanların ise zorlanabileceği çok dengeli bir sınav. Bu sebep ile coğrafya konularına hâkim olan öğrenciler sıralamada büyük bir avantaj kazanacak. Bunları doğru bir şekilde cevaplamak için 9 ile birlikte 10, 11 ve de 12’nci sınıf coğrafya konularını iyi bir şekilde bilmek gerekiyor. Lakin 18 Haziran tarihinde gerçekleştirilen LYS-4’dek yer alan(Sosyal Bilimler) Coğrafya- 2 sınavına göre ise biraz daha zordu.

BENZER YAZILAR
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

KPSS
KAMU PERSONEL
SEÇME SINAVI

03 Mart 2018

KPSS
SIKÇA SORULAN SORULAR
KPSS
DERS DOKÜMANLARI
KATEGORİLER