Komisyonda Eğitimi Düzenleyen Tasarı Tartışılmakta

Milli Eğitim Bakanı görevinde bulunan İsmet Yılmaz, eğitim alanında temel altyapı ve de erişim problemlerini önemli bir ölçüde çözdüklerini belirtip

577109c667b0a977c867c918

Milli Eğitim Bakanı görevinde bulunan İsmet Yılmaz, eğitim alanında temel altyapı ve de erişim problemlerini önemli bir ölçüde çözdüklerini belirtip, gelecek dönem içerisinde başta eğitimin kalitesini yükseltmek olmak üzre, eğitimde örnek alınmakta olan ülke olmayı maksatladıklarını da bildirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Milli Eğitim ile birlikte Kültür, Gençlik ve de Spor Komisyonu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Teşkilat ile Görevleri Hakkında KHK ve Bazı Kanun ve de KHK’larda Değişiklik Yapmakta bulunan Kanun Tasarısı’nı, alt komisyonun raporu üstünden görüşmeye başladı. Yılmaz, tasarının sunumunu yapıp, getirilmiş olan düzenlemeler hakkında bilgiler verdi. Daha iyi bir eğitim vermek maksadı ile komisyon gündemine getirmiş oldukları, eğitim camiasını yakından ilgilendiren tasarıya katkılarından ötürü de teşekkür eden Yılmaz, halkın eğitimine yönelik kendilerinden beklentilerinin yüksek bir durumda olduğunu söyledi. Yılmaz, bu sebep ile atılacak adımın herkesi ilgilendirmekte olduğunu ve de atılacak her adımın hakkında, herkesin söyleyebilecek bir sözü olduğunu açıkladı.

Yılmaz öte yandan, eğitimin, bugüne kadar görev yapmış olan her Cumhuriyet hükümetinin programı içerisinde özel yer aldığına işaret edip, 65’inci Hükümetin Programı’nda da eğitimin, 6 tane temel çalışma alanından bir tanesi olarak belirlenmekte olduğunu anımsattı. İnsani kalkınma ile alakalı hedeflerinin temelini eğitimin oluşturduğuna değinmiş olan Yılmaz, eğitimin, ülkenin geleceğine yönelik gerçekleştirilen bir yatırım olduğunu da dile getirdi. Yılmaz sonrasında ise, Türkiye’nin çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkma hedefini gerçekleştirecek yegane sürecinde kesinlikle eğitim olduğuna dikkati çekip; ”Bu alan içerisinde temel gayemiz insanımızın hayat kalitesini daha da yükseltmek, ülkemizin insan kaynağını çağdaş dünya ile rekabet edebilir bir donanıma kavuşturmak. Bu ise yaşam boyu devam eden bir çalışmayı gerektirmektedir. Bilgi tabanlı bir durumda, ekonominin ihtiyaç duymakta olduğu insan gücünü yetiştirebilen, özgürlükçü, üretken ve de rekabetçi bir eğitim sistemini oluşturmayı istiyoruz” ifadeleri ile konuştu.

BENZER YAZILAR
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

KPSS
KAMU PERSONEL
SEÇME SINAVI

03 Mart 2018

KPSS
SIKÇA SORULAN SORULAR
KPSS
DERS DOKÜMANLARI
KATEGORİLER