Milli Eğitim Bakanlığı’nın tarafından (MEB), bu seneli Engelli Kamu Personelini Seçme Sınavı’na (EKPSS) katılım gerçekleştiren adaylardan 250 tane öğretmen alımı gerçekleştirilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın tarafından (MEB), bu seneli Engelli Kamu Personelini Seçme Sınavı’na (EKPSS) katılım gerçekleştiren adaylardan 250 tane öğretmen alımı gerçekleştirilecek.
MEB yetkililerinden alınmış olan özel bir bilgiye göre, 250 tane öğretmen ataması maksadı ile adayların, Devlet Memurlarının Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilmiş olan genel şartlar ile EKPSS ve de Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmalarının Hakkında Yönetmelik hükümleri ile Öğretmenlerin Atama ve de Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde yer alan özel şartları taşıması gerekmekte.
Başvuru esnasında adaylardan, lisans diploması veyahut geçici mezuniyet belgesi, pedagojik formasyon ve de 2016 EKPSS sonuç belgesi ile engelli sağlık kurulunun raporu istenecek. Öte yandan adayların, halen herhangi kamu kurum ve de kuruluşunda devlet memuru olarak çalışıp çalışmamakta olduklarına ilişkin beyanları da alınacak.
Atanmış olan engelli adayların, göreve başlama işlemleri esnasında, öğretmenlik yapıp yapamayacak olduklarına yönelik sağlık kurulunun raporunu ibraz etmeleri de gerekecek.
Atamalar ise, adayların tercih etmiş olduğu illere, ilan edilen kontenjanın sınırlılığında EKPSS puanı üstünlüğüne göre gerçekleştirilecek. Atanmış olan öğretmenlerin görev yerleri ise valilikler tarafından belirlenecek.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.