Herkesin merakla beklediği YGS 2017 sınavında TARİH bölümünden çıkacak soruların konuları aşağıda listelenmiş bulunmaktadır.
Herkesin merakla beklediği YGS 2017 sınavında TARİH bölümünden çıkacak soruların konuları aşağıda listelenmiş bulunmaktadır.
A- Tarih Bilimi; Tarih bilimi ve öteki bilimlerle ilişkisi
B- Uygarlığın Doğuşu ile İlk Uygarlıklar; Tarih öncesindeki çağlar, Tarihteki çağlar, İlk çağın uygarlıkları, Anadolu’da yaşamış olan uygarlıklar, Ege ile Yunan uygarlıkları, Hunlar, Uygurlar, Göktürkler ve de öteki Orta Asya ile Avrupa Türk Devletleri.
C- İslam Tarihi ile Uygarlığı: İslamiyetin doğuşu ile birlikte Dört Halife Dönemi, Endülüs, Emevi ve Abbasi Devletleri
D- Türk – İslam Devletleri: Türklerin İslamiyet’i kabulü ile birlikte Karahanlılar
E- Türkiye’nin Tarihi: Türkiye Selçukluları
F- Beylikten Devlete (1300 – 1434 ) Osmanlı Devleti’nin gelişmesi, Balkanlardaki fetihler, İskan Siyaseti ile Anadolu’da yer alan faaliyetler.
G- Dünya Gücü: Osmanlı Devleti (1453 – 1600): Osmanlı’daki toplumsal, ekonomik yapı,askeri yapı, Kanuni Sultan Süleyman, Reformun Hareketleri, Coğrafi Keşifler ve de Osmanlı’ya etkileri.
H- Arayış Seneleri (17. YY): Avrupa’da ortaya çıkan gelişmeler ve Osmanlı’ya etkileri, Kapitülasyon ile imtiyazlar, Islahat arayışları ile Siyasi/askeri düzeydeki faaliyetler.
I- Avrupa İle Osmanlı Devleti ( 18. YY): Fransız İhtilali, Sanayi Devrimi, Osmanlı’daki yönetim ile bürokrasi yapısındaki değişmeler.
J- En Uzun YY (1800 – 1922): Balkanlardaki milliyetçilik, Şark Meselesi, Sanayi Devrimi’nin Osmanlı Devleti’ne olan etkileri, Tanzimat Fermanı ile birlikte Islahat Fermanı, 1. ve 2. Meşrutiyet, Trablus ile Balkan Savaşları, 1. Dünya Savaşı
K- Milli Mücadele’nin Hazırlık Dönemi: Mondros Mütarekesi ile birlikte Kuvayı Milliye, Kongreler, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması.
L- Kurtuluş Savaşı’ndaki Cepheler: Doğu ile birlikte Güney ve de Batı Cepheleri, Sakarya Meydan Muharebesi ile Büyük Taarruz.
M- Türk İnkılabı: Saltanatın kaldırılması ile Lozan Konferansı’nın süreci ve de Lozan Barış Antlaşması, Laiklik ile Çok partili yaşama geçiş, Hukuk, Eğitim ile Toplumsal alanda oluşan değişimler.
N- Atatürkçülük ve de Atatürk İlkeleri: Atatürkçü Düşünce Sistemi, Milliyetçilik, Cumhuriyetçilik, Devletçilik, Halkçılık, Laiklik, İnkılapçılık.
O- Atatürk Döneminde Türk Dış Politikası: Lozan ile birlikte Musul Sorunu, Dış Borçlar, Milletler Cemiyeti, Sadabad Paktı, balkan Antantı, Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile Hatay’ın Anavatana katılımı.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.